Roland van Wijk

in respectvolle herinnering

LR ROLAND 008Roland was één van de oprichters van het kantoor Lexington Advocaten. Helaas hebben wij in mei 2019 te vroeg afscheid van hem moeten nemen. 

Roland voerde sinds 1975 praktijk als advocaat, aanvankelijk in Haarlem, daarna in Amsterdam en sinds 1994 in Hoofddorp.

Als lid van de specialisatievereniging op het gebied van faillissementsrecht Insolad hield Roland zich voornamelijk bezig met insolventie- en ondernemingsrecht. Daarnaast was hij zeer actief op het gebied van het Familierecht. Reeds jaren maakte hij deel uit van het advocatenteam, dat bij toerbeurt wekelijks gratis echtscheidingsspreekuren binnen bureau MeerWaarde houdt.

Roland was een betrokken belangenbehartiger met hart voor de zaak en die de belangen, zowel in procedures als tijdens onderhandelingen, met kracht en toewijding behartigde.

In zijn vrije tijd was Roland regelmatig, zowel actief als passief, aan te treffen op diverse voetbalvelden, en daarnaast (passief) in diverse concertzalen en op het Franse platteland.

Het is een gemis voor de advocatuur dat deze levensgenieter niet langer in ons midden is.